2009-03-09 19:20:24• hírek • Parajdi Andrea

Harminc millióra pályáztak

Harminc millió euróra pályázott közösen Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, az ETE román-magyar határon átívelő projekt keretében. A benyújtott pályázatok mondhatni minden fejlesztésre szoruló területet érintenek.

Tavaly szeptemberben már elkezdődött egy találkozósorozat Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék vezetősége között, hogy időben egyeztessenek az akkor kiírás előtt álló ETE román-magyar program lehetőségeiről, s a közösen kidolgozható pályázatokról. A megbeszélések mindenképpen eredményesek voltak, hiszen a két megye együttes munkája során mondhatni minden fejlesztésre szoruló területre készítettek projekteket, mintegy 30 millió euró értékben. A kulturális pályázatok mellett infrastruktúra modernizálására, turizmus fejlesztésére, katasztrófa elhárításra illetve egészségügyi szolgáltatások javítása céljából is nyújtottak be projekteket.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke hétfőn Nyíregyházára utazott, ahol Seszták Oszkárral, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének elnökével találkozott. Látogatása egyfajta záró megbeszélésnek is nevezhető, ugyanis egyeztettek a már leadott projektekről.

Csehi Árpád elmondta, továbbra is támogatni fogják egymás pályázatait, s a jövőben is tervezik az együttműködést. -Örvendetes tény, hogy sikerült a két megye közös lehetőségeit kihasználni. Továbbra is szükség van az együttműködésre, mivel mindkét térség a saját országában egy háttérbe szoruló megyének számít, összefogva azonban komoly sikereket érhetünk el -véli Csehi Árpád tanácselnök.

Május környékén derül ki, hogy a leadott projektek közül, melyek lettek pozítivan elbírálva.

A korábban megszervezett munkamegbeszélések eredményesnek bizonyultak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: